Apalap blog

Ma Magyarországon a lakosság nagy része nem elégedett az állami egészségügy nyújtotta szolgáltatásokkal. Egyre több biztosító társaság jelenik meg magán-egészségbiztosítási konstrukciókkal. A 2012. január 1-től életbe lépő adóváltozások jóvoltából a munkáltatók adómentesen vásárolhatnak egészségbiztosítási szolgáltatásokat a munkavállalók részére. Az ezen szolgáltatásokat igénybe vevőknek nem kell várólistára kerülniük vagy sorba állniuk egy műtét vagy más beavatkozás elvégzése előtt, illetve soron kívül juthatnak hozzá különböző nagy értékű diagnosztikai vizsgálatokhoz.

Ezen kívül hálapénzt sem kell fizetniük az orvosnak egy-egy beavatkozás elvégzése után. Mivel a különböző, a cafeteria keretein belül adható adómentes juttatások köre csökkent, a biztosítók a kereslet növekedésére számítanak. Ma már több jelentős biztosítótársaságnál igénybe vehető ez a biztosítási forma.

A magán egészségbiztosítást igénybe venni kívánó leendő ügyfelek egy egészségbiztosítási kalkulátorral számíthatják ki a rájuk váró költségeket. Így könnyebben eldönthetik, melyik biztosító melyik konstrukcióját a legérdemesebb választaniuk, hogyan érhetik el az ideális ár/érték-arányt. A biztosítás típusát (egyéni, családi vagy csoportos), a szolgáltatási csomagot, a díjfizetés gyakoriságát, valamint a biztosított nemét és életkorát egy listáról kiválasztva a kalkulátor kiszámolja, mekkora díjat kellene fizetnie az illetőnek havonta, negyed- vagy félévente, illetve évente, ha a biztosítás megkötése mellett dönt.